Mat & øl

Å finne riktig drikke til maten løftar måltidet til nye høgder. Kinn Bryggeri har mange matvennlege øl, og vi garanterer at du vil finne eit øl som passar til både tradisjonell norsk mat og dei mest eksotiske rettar. Her er våre forslag til øl- og matkombinasjonar. Bon appétit!
Mat og øl

Budeia

Belgisk saison 6,5%

Budeia er ein lys, tørr og frisk saison bryggja med ei særeigen saisongjær frå nord-Frankrike. Sjølv om ølet er utgjæra knusktørt, opplevest det fyldig på grunn av dei spesielle eigenskapane til denne gjæra.Humlekarakter er viktig på ein god saison og i Budeia har vi brukt heil humleblomst frå Tettnang i Tyskland for ein frisk og krydra ettersmak. Saison er ein svært matvenleg ølstil og Budeia er ikkje noko unntak. Lyst kjøtt, ost eller fisk er godt ilag med Budeia.

 

Tykjen

Imperial stout 9,0%

Tykjen er ein ekstra sterk staut som vi har basert på ei engelsk oppskrift frå midten av 1800-talet. Og som namnet tilseier er dette eit strerkt og kraftig øl. Den røsta smaken får vi frå svartmalt og sjokolademalt, og East Kent Golding humle gir tonar av mørke bær og krydder. Nyt dette ølet med andakt og helst i eit tulipanforma glas ved 10 – 12 grader.

Vestkyst

Amerikansk Indiaøl 7,0%

Vestkyst er eit så kraftig humla øl at dei fine, fruktige smaksnyansane frå den opne gjæringa blir meir kamuflerte. Maltblandinga av pale ale malt og to sortar karamellmalt er viktige for å balansere humlen. All humle blir tilsett siste halvtimen av kokinga, noko som løftar smak og aroma på ølet. Etter primærgjæringa blir ølet tørrhumla i tanken i 9 dagar med Amarillo, Cascade, Simcoe og Zeus, før det blir tappa på flasker og fat for naturleg karbonering. Vestkyst har henta namnet sitt frå amerikanske indiaøl og frå det faktum at Kinn Bryggeri er lokalisert i den vestlegaste byen i Noreg. Den kraftige humlesmaken står godt til krydra mat og faktisk også til pinnekjøt av lam. Prøv også Vestkyst til blåmuggost og til gulrotkake!

Slåtteøl

Belgisk gardsøl 6,0%

Slåtteøl er eit lett og friskt øl i belgisk saison-stil. Vi let trappistgjæra vår jobbe fritt opp imot heile 26 for å få eit godt utgjæra og krydderprega øl. Dette ølet er svært tørt, nærmast syrleg. Vi brukar Pilsner malt som basis og tilset mindre mengder surmalt, kveitemalt, karamellmalt og bayermalt. I tillegg brukar vi ein liten tanke sjokolademalt for ein djupare gylden farge. Humlinga er markant med Northern Brewer som bitterhumle, og klassikaren East Kent Goldings for ein balansert aroma med innslag av blomar og krydder.

Blåmyra

Staut øl/Stout 6%

Blåmyra er eit svart overgjæra øl etter engelsk oppskrift. Amber og svartmalt gir svart farge og røsta smakar av toast og kaffi, og East kent Golding humle gir krydder og litt blomster. Blåmyra er mest i dry stout stilen, altså eit svart øl som er svært drikkbart.  Ein kvardagshelt, som ikkje tek for stor plass. Prøv gjerne Blåmyra til mat som kjøtgyter, indisk eller taco, – den mørke malten taklar sterk krydra mat. Men prøv den også til ein sjokoladedessert.

Blåmyra blir brukt som poetisk navn på havet, ofte Atlanterhavet. «Pløye blåmyra», «dra over blåmyra» til USA. Kinn Bryggeri ligg ved havet og havet har alltid inspirert oss. Galeasen  Svanhild ligg ved hamn i Florø og er den stolte skuta som pryder etiketten. Les gjerne meir om Galeasen Svanhild på www.svanhild.no

Gamleguten

Lys staut 7,0%

Opprinneleg var stout i England eit sterkt øl. Det kunne være mørkt (stout porter) eller lyst (pale stout). Hovudsaka var at det var sterkare enn det vanlege ølet. Likevel har utviklinga gått i retninga av at ordet stout i dag berre betyr eit svart overgjæra øl. Vi tek historia på alvor og bryggjar Gamleguten som eit brunt øl, som smakar mørkare enn det ser ut. Det er sterkt og relativt lyst, og då passar det fint inn i ølstilen lys staut. Gamleguten har ein kompleks og balansert maltsmak med nyansar av mjølkesjokolade, nøtter, karamell og litt kaffi. Til Gamleguten har vi brukt maltsortane pale ale, amber og karamellmalt, og ølet er einhumla med East Kent Goldings. Gjæringa er som for våre øvrige øl i engelsk og amerikansk stil, gjort med Wyeast 1318 London Ale III.

Gamleguten vann bronsemedalje i Barcelona Beer Challenge i 2016.

Påskeøl

Engelsk indiaøl 6,5%

Vårt sesongøl til påske er eit øl med røter i dei opprinnelege indiaøla som vart laga i England på 1800-talet. Lyse øl med lett maltkropp og store mengder engelsk humle. Humlesmaken på eit slikt indiaøl er annleis enn på dei fleste moderne indiaøl som er bryggja med amerikanske humlesortar. Kinn Påskeøl er lys disig på farge og har eit meir delikat humlepreg. Bitterheita er relativt høg, og humlesmaken har nyansar av blomar, sitron og marsipan. Kun tilgjengeleg rundt påske.

Måseskrik

Køln-stil lager 5,5%

Med inspirasjon frå klassiske bryggeri i Køln har vi brygga dette lette og leskande ølet, som er ein hybrid mellom ale og lager. Ølet gjærar ved 17 °C og er smakssett med Hallertau Mittelfrüh og Tettnanger humle. Måseskrik er eit sesongøl, som berre er tilgjengeleg på seinsommaren og tidleg haust. Frisk sjøluft, lyden av bølgeskvulp og Måseskrik; drikk det gjerne til lett sommarmat som reker, fisk eller salatar.

Sommarøl

Lyst amerikaøl 5,5%

Vårt sommarøl eit lyst og friskt sesongøl av typen amerikansk pale ale. Det er humledominert og har stor friskleik. Passar godt åleine eller til grillmat.
Tilgjengeleg frå mai – august.