PRESSEMELDING

Tromsø/Florø 6.oktober 2016 
 
 
Macks Ølbryggeri i Tromsø og Kinn Bryggeri i Florø etablerer strategisk samarbeid.  
 
Macks Ølbryggeri og Kinn Bryggeri etablerer strategisk samarbeid innen salg og distribusjon for å styrke begge selskapenes markedsposisjon. Sammen ønsker vi å utfordre den sterke dominansen som utenlandskeide bryggeri har i dag i Norge. 
 
Samarbeidet omfatter i første omgang norsk dagligvaresektor og utelivssektoren i Nord- Norge:  Mack ønsker å tilby Kinn sine anerkjente produkter til Utelivsbransjen i NordNorge, som en følge at Mack ønsker å være den prefererte drikkevareleverandøren i Nord-Norge. Produktene vil supplere Mack sin egen satsning på håndverks øl, og gjøre Mack sitt totalsortiment til det beste på markedet.   Mack og Kinn skal skape vekst i norsk dagligvare. Sammen vil vi øke andelen av norskprodusert øl i butikkhyllene i hele Norge gjennom Macks eksisterende salgsapparat.  
 
Det presiseres at samarbeidet ikke omfatter noen form for eiermessig samarbeid. 
 
Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri er glad for at Mack sine kunder vil få muligheten til et enda bredere sortiment fra hele Nord-Norges bryggeri. - Et samarbeid i norsk dagligvare, er noe vi i lengre tid har ønsket å skape. Vi mener salgssamarbeid mellom norske bryggerier er en kritisk suksessfaktor for at forbrukeren skal ha et godt utvalg av norsk lokalprodusert øl i sin nærbutikk, sier Bredrup. 
 
Espen Lothe i Kinn Bryggeri utrykker tilfredshet over å kunne samarbeide med et av de store bryggeriene i Norge, og gjennom dette bidra til å utvikle et nytt totalkonsept i Norge. - Kinn Bryggeri har lenge ønsket å styrke egen posisjon innen norsk dagligvare, og gjennom samarbeidet med Mack blir vi en del av et landsdekkende salgsapparat, uttaler Espen Lothe. 
 
Mack Bryggeri og Kinn Bryggeri er begge familieselskap, og Bredrup og Lothe presiserer at dette har vært en viktig faktor i vurderingen av samarbeidet for begge. - Vi er begge aktive eiere med ønske om å utvikle gode produkter, skape og bevare arbeidsplasser og bidra til å utvikle norsk ølkultur videre, uttaler Bredrup og Lothe. 
 
 
Kontaktpersoner:
Roger Karlsen:  Kommersiell direktør Mack Bryggeri as :934 84 909 
Espen Lothe:   Administrerende direktør Kinn Bryggeri as: 479 33 191 

Faktaboks: 
 
Mack Bryggeri as: I 1877 grunnla Ludwig Mack verdens nordligste bryggeri, og startet dermed et industrieventyr langt nord for polarsirkelen. I dag, 139 år senere, er Mack kanskje landsdelens sterkeste merkevare, synonymt med Nord-Norges positive verdier. Bryggeriet har utviklet seg til å bli et av landsdelens største privateide selskaper, tuftet på nordnorsk kompetanse og kapital, og fremdeles eiet av L. Macks etterkommere. 
 
Mack produserer øl og mineralvann under kjente varemerker som Mack Pilsner, Arctic Beer®, Isbjørn, Arctic Water®, Coca-Cola® og Solo®.  
 
Mer informasjon på www.mack.no 
 
 
 
Kinn Bryggeri as: I 2009 grunnla hjemmebrygger og lektor i biologi, Espen Lothe, Kinn Bryggeri som i dag er et av de ledende handverksbryggeriene i Norge. Bryggeriet er lokalisert i Norges vestligste by, Florø, og har i dag 14 ansatte. Kinn sitt særpreg kommer fra gamle produksjonsteknikker med åpen gjæring og ingen pasteurisering eller filtrering. En helhetlig profil fra produkt til flaske og design, har gjort Kinn til en sterk merkevare. Kinn har rundt 20 faste produkter og i tillegg en rekke sesongbaserte produkter. Mat og øl i kombinasjon har hele tiden vært Kinn sitt fokus. I tillegg til produksjonen på hovedanlegget startet de sommeren 2016 opp igjen i det gamle bryggerilokalet i sentrum av Florø, der de nå driver i mindre skala med utprøving av nye oppskrifter og ingredienser, modning på franske eiketønner og mye annet spennende.  
 
Mer informasjon på www.kinn.no Publisert: 10.10.2016 19:51